Newsfeed

Tourniquet: Beethoven Meets Frankenstein

Tourniquet – Gazing At Medusa

Det var i Los Angeles i 1989 at Tourniquet ble til, og de har tilvirket utallige skiver, og er nå aktuelle med ny skive i form av Gazing At Medusa. Den skiva kommer via bandet sin egen label Pathogenic Records. Pr. 2018 er Tourniquet en duo ved  trommeslager Ted Kirkpatrick og gitaristen Aaron Guerra. Ted Kirkpatrick har en nokså spesiell måte og tromme på og har mange beundrere men også en del som ikke er i nevnte kategori. Kirkpatrick er låtskriver og den som står for lyrikken i Tourniquet.

Tourniquet har en progressiv tilnærming til sin thrash metal/heavy metal og går under kallenavnet Beethoven Meets Frankenstein. Selv om Tourniquet er en duo så byr Gazing At Medusa på et utall musikere. Det er åpenbart at Krikpatrick og Guerra har mange dyktige musikalske venner. Krikpatrick er henrykt over innsatsen til gjestemusikerne.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6731 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*