Newsfeed

Wooden Shjips: Sommerlig og tilbakelent

Wooden Shjips – V.

Et av de mest markante bandene innen psykedelisk musikk er San Francisco bandet Wooden Shjips som har holdt på i vel femten år. Kvartetten er klare med sin femte skive som da også heter V, som er romertall for fem. Låten Already Gone er nå klar slik at lytterne kan få en smak på hva amerikanerne byr på.

Already Gone har klare vibber fra de mange psykedeliske sommerlåtene fra sent 60 tall, men også hint av Barclay James Harvest. På de øvrige låtene er også Wooden Shjips stort sett tilbakelente og i et sommermodus med feel good låter. Nash Whalen og hans bretttarktering er rimelig sentral i lydbildet, og er viktig for bandet sitt rikholdige sound.

Ikke overraskende var det i det gamle hippiesenteret San Francisco bandet startet opp for 15 år siden. Det var gitarist og vokalist Erik Ripley Johnson som fyrte opp Wooden Shjips skuta. Intensjon var å  invitere amatør musikere for å lage en innovativ musikk. Spenstig tanke det der. Johnsen så for seg at amatørene ville tilføre friskhet til musikken.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*