Newsfeed

Alco Frisbass: Paskinel og Chfab

Alco Frisbass – Le Bateleur

Alco Frisbass kickstartet karrieren med en selvtitulert skive for tre år siden, og den skiva ble meget vel mottatt av svært mange. Nå er oppfølgeren klar i form av Le Bateleur, og så langt er det ei skive som lytterne synes er bedre enn debuten.  Noen You Tube klipp er ikke tilgjengelig enda, men hele den forrige skiva er ute.

Det franske bandet er en trio som spiller en eklektisk prog med innslag av avant garde, symfonisk prog, jazz og Canterbury prog. Musikken er totalt instrumental, og komponeres på avstand fra h.h.v. Paris og Rennes. Det franske bandet startet opp som en duo med to multiinstrumentalister i form av Frédéric Chaput med scenenavn Chfab, og Fabrice Chouette med scenenavn Paskinel. På debuten hadde duoen med seg tre gjestemusiker, og norske Jakob Holm-Lupo på gitarer.

Patrick Dufour er på den nye skiva med som den tredje musikeren og han spiller glimrende på keyboards, synther og kan virkelig programmere trommer. På Le Bateleur er Thierry Payssan og Jean-Luc Payssan med som viktige gjestemusikere. De spiller til vanlig i det supre franske bandet Minimum Vital.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*