Newsfeed

Liholesie: Drømmer og visjoner

Liholesie - Fables

Fables er en EP med spesiell musikk med ferne ekkoer av gamle myter og ritualer. Bak Fables er en manns bandet Liholesie og musikeren Valentine Agapov. Han spiller diverse instrumenter og bruker elektronikk smakfullt til å pensle ut sitt fascinerende ambiente etniske elektronisk musikkunivers.

Fables er fjerne ekkoer av gamle myter og ritualer. Fables er musikk der lytteren i låtene kan støte på skogfugl, den nordlige vindens som suser i grenene , en stjerneklar natts stemninger og  lyden av sitt eget hjerte. Fables er drømmer og visjoner som vi glemmer etter oppvåkning, men gjerne vil huske.

Valentin Agapov har også lagd den flott cover kunsten på den nye skiva. Musikalsk skiller Fables seg ut fra tidligere musikk med en mer filmaktig tilnærminger i stemninger og sound, og med en stor vilje til å utforske nye musikalske horisonter av ambient etnisk og rituell musikk.

Agapov har holdt på med sin etnisk ambiente musikk siden svært tidlig på 2000 tallet. Mellom 2004 og 2008 ga Liholesie ut fire skiver med forskjellige metal band. Musikken gjennomgikk da en forandring fra episk folk ambient musikk til mer rituell atmosfærisk musikk. Lihosie prosjektet var lå brakk mellom 2008 og 2016.

I 2016 kom The Fog Of Transition som hadde musikk med stemninger som ledet fantasien til å mane frem bilder av uberørt natur, klare drømmer og sjamanisme turer inspirert av en reise til Altai-fjellene. Det var en start på et nytt kapittel i Liholesie historie med nytt sound  og visjon. Altaj eller Altajfjellene er en fjellkjede i Sentral-Asia som ligger i grenseområdene mellom Russland, Kina, Mongolia og Kasakhstan.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*