Newsfeed

Tamirel: Trend

Tamirel - You And The World

Mange gjestemusikere på ei skive er en trend som blir mer og mer utbredt. Det må ikke nødvendigvis være positivt, men som oftest gir det musikken merverdig. I det Ungarske bandet Tamirel sitt tilfelle er det rikelig med gjesteartister på skiva You And The World. Den skiva byr på en bluesinfisert prog med art rock helning i en psykedelisk setting. Skiva er faktisk resultatet av åtte års jobbing.

Lyrikken er et konsept om journey of the soul. Det starter med dyp depresjon og sorg, men så blir det spor av glede og ender opp med at livets enkle gleder jammen meg er vel verdt å bli lykkelig av og med. Tamirel spede begynnelse var for syv år siden og ved  Gery Riba. Året etter møttes Riba og Adam Puskás i USA og skrev låten Learnings sammen på en nesten ubrukelig gitar. For to år siden ble Tamirel kraftig forandret med mange nye musikere, men Riba som tradisjonsbærer.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*