Newsfeed

Gerald Massois: Uberegnelig flyvning  

Gerald Massois – Le Vol Erratique D’un Papillon

Når jeg ser en sommerfugl fly rundt så ser den ut som den har fått i seg noe som gjør at den er påvirket. Den vingler og sjangler. Eller på fransk Le Vol Erratique D’un Papillon som på norsk blir til Den Uberegnelige Flyvningen Av En Sommerfugl. Le Vol Erratique D’un Papillon er debutskiva til den franske musikeren Gerald Massois.

Skiva har åtte låter og klokker inn på gigantisk 1 time og 16 minutter. Massois er gitarist og står for mye av instrumenteringen og all vokalen, men har fått noe ekstern hjelp. Fornuftig nok har Maisson hyret inn er som virkelig kan spille trommer, og hjelp til arrangering og noe annet.

Skiva er et konseptalbum som tar for seg det grusomme og groteske terrorangrepet i Paris 13 november 2015. Der skjedde det jo mye forskjellig og så mange som fikk oppleve de mest vanvittige hendelser.Hendelser som  er velegnet til å pensle ut med musikk da det jo var så mange forskjellige skjebner den dagen.

Musikalsk er det variert og som nevnt ovenfor så er det mange forskjellige stemninger som dukker opp på skiva. Emosjonell skive. Musikken ligger en eller annen plass i mellom Peter Gabriel, Dream Theater, Neal Morse, U2, Led Zeppelin og Kevin Moore.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*