Newsfeed

Anamor: Fargede glassbiter

Anamor - Za Witrażem

Za Witrażem er polsk og betyr noe slikt som bak glassmaleriet. Et glassmaleri er forøvrig lagd av fargede glassbiter som er satt sammen med sprosser av bly, slik at de danner bilder eller mønstre. De forekommer mest i kirker, men også kan de skues i andre bygninger. Za Witrażem er navnet på den nye skiva til det polske bandet med det norskklingende navnet Anamor.

Anamor stiller med 2 som spiller keyboards, og kommer opp med en neoprog som er stemningsfull og melodiøs, Av og til så er det partier der gitarene får dundrer i vei i fri dressur. Slikt tilfører dynamikk til musikken som er tiltrengt da det ellers lett blir for pent og pyntelig. Bandet har holdt på siden 1995, og debuten kom i form av den selvproduserte skiva Imagiacie i 2003. Så skulle det altså gå hele femten år før oppfølgeren kom fra bandet fra byen med det litt rare navnet, Plock.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*