Newsfeed

Funeral Sun: Destruktiv doom

Funeral Sun – The Dragging

I sentrum for Baskerland finne vi byen Bilbao. Byen huser bandet Funeral Sun som har doom metal i sitt sentrum. Nylig kom bandet med sitt første EP som er en 12` vinylskive med to lange låter. Bandet er faktisk allerede i gang med ny skive, og denne gang med en hel CD og mer destruktiv doom til folket.

Etter at bandet After The Horn Of The Rhino ble skrinlagt tok gitarist og vokalist Javier Gálvez og satt seg i låtskrivning modus. Intensjonen var å spille de nykomponerte låtene inn sammen med trommeslager og produsent Xanpe som Gálvez hadde samarbeide mye med før. Når så bassisten M. González kom med kunne Funeral Sun spille inn debuten. På den planlagte CD-en er Xanpe erstattet av trommeslageren S. García, og det medfører at vi kan forvente et råere sound enn med Xanpe.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*