Newsfeed

Korpiklaani: Mytologiske tekster

Korpiklaani - Kulkija

Det finske ordet Kulkija blir oversatt til norsk, vandrer. Kulkija er også den tiende skiva fra folk metal bandet Korpiklaani. Skiva kommer ikke før i september, men Jonne Järvelä som er en av grunnleggerne av bandet sier at de har forsøkt å lage musikken veldig naturlig, og som en vandrer som er ute på reise, så er skiva en reise. En reise som lytterne forhåpentligvis finner attraktiv og spennende.

Jonne Järvelä  sier at Kulkija er den eneste skiva bandet har vært 100 % fornøyd med. Sami Perttula som trakterer trekkspill sier at skiva har en unik atmosfære som fører lytterne fra låt til låt på en finurlig måte. Alle låtene var gjennomtenkt og preppet på forhånd slik at ingenting trengte å bli arrangert i studio.  Felespilleren Tuomas Rounakari fikk rikelig med plass til å boltre seg med sin feletryllerier.

Korpiklaani startet opp  Lahti 2003 og da på asken av bandet Shaman, og debuten Spirit On The Forest kom samme år. Ingen kunne forutse at bandet sitt lyriske fokus på finske og engelske mytologiske tekster skulle bli så populære hos publikum.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6710 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*