Newsfeed

SKE: Eklektisk

SKE – 1001 Autumni

Fra den norditalienske byen Taradte kommer bandet SKE som er Paolo Ske Botta. Når han spiller inn skiver har han med seg mange gode hjelpere i form av dyktige musikere. For syv år siden kom debuten 1001 Autumn, og nå er den reprodusert og tilsatt en live låtkolleksjon og oppgradert til en dobbel CD.

Paolo Ske Botta spiller keyboards i det flotte bandet Yugen, mens han i SKE spiller utallige instrumenter. Orgel, elektrisk piano, synther, string machines, og han komponerer og arrangerer all musikken. SKE er et eventyrlystent musikkprosjekt som er eklektisk legert og med en rikholdig sonisk palett. SKE utforsker avant jazz, eksperimentell kammermusikk, symfonisk prog med mer. Noen ganger hver for seg og noen ganger så blandes en eller flere stilarter til et fascinerende musikalsk brygg. Medmusikantene er kolleger fra Yungen, men også fra flotte band som Camembert og Ciccada.

De viktigste inspirasjonskildene til Ske er Gentle Giant, King Crimson, Genesis, National Health, Hatfield And The North, Univers Zero, Henry Cow, Anglagard, Picchio Dal Pozzo og Yugen

Lenke:
Facebook

 

 

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*