Newsfeed

Pando: Art for art`s sake

Pando - Hiraeth

From the little town Easthampton in Massachusetts comes the very interesting and experimental band Pando. Their music contains various field recordings, experiments, samples and sound manipulations. The band have recently released the album Hiraeth. No You Tube link yet , so you must listen on their bandcamp to get a clue of the music.

Hiraeth is a comprehensive album! It includes a collection of photography, conversations, and artwork gathered by the band throughout the years and digitally rendered into raw audio data in the form of noise. Voicemails and audio recordings of memories and experiences were obtained from friends and family through the use of social media and phone call.

The band members said that they have different backgrounds in the art world. While we do have a few pictures with our backs turned. We don’t necessarily agree with this concept of band image in the music world since it is supposed to be about the music, not what a musician looks like. We aren’t opposed to doing the whole band photo thing, but just don’t really identify with it. We don’t put a lot of information about ourselves out there other than the little bit that comes through in our interviews.

This is because we think it’s important that people take what they can from the music rather than forcing our views into what the tracks mean to us, but we try our best to accurately portray what we feel in our music and provide, what we feel, is enough information in the songs themselves and the artwork we create to accompany the albums. The art is equally, if not more important to us than the music.

As for this particular album, we released a handsome amount of linear notes for this album because this one actually was personal for us and we thought a list of studies we were reading at the time of creating the album was important to include since the album is about experiences and movement of life. It is loosely about taking the negativity that life gives you and.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*