Newsfeed

3.2: Emerson last work

3.2 – The Rules Have Changed

Robert Berry music project is called 3,2 and in august he release the album The Rules Have Changed. Robert Berry is a singer/multi-instrumentalist/producer. The full-length album will feature musical contributions by the late Keith Emerson, whom Berry was a bandmate with in the band 3. This is the last musical project in which Emerson was involved prior to his untimely passing in 2016.

Keith and I developed together a vision of what the new album would be like, explains Berry. There were many times over the past 30 years since 3 had come out that Keith either played on a session for me or we just talked on the phone. The new album consists of some past 3 writing from 1988, some newly written last efforts from Keith, and some songs written exclusively by me after Keith’s death.

Every second I worked on writing, recording, and performing those songs I had one thing on my mind, says Berry. The phrase… What would Keith do…drove me, it guided me, it consumed my creativity. It was so important to me to fulfill our vision for this album. I believe Keith worked through me. I especially felt him with me when I did the solos.

The songs we had worked on together but the solos were to be improvised while recording. You will hear his flare coming through on the solos. The solos are played by me, but, at the same time, also by him. I would never say I was even close to being the player Keith was. But I believe you can hear his spirit in the sound and in my playing. I am so proud of this album. I can’t help but think somehow he is proud of the results too.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*