Newsfeed

Riverside. First single from Wasteland

Riverside - Wasteland

Riverside is a band who has countless fans and is  admired by very many. It is therefore natural to assume that many are very happy now to be able to listen to the single Vale Of Tears from the upcoming album Wastland.

Riverside`s Mariusz Duda checked in with the following comment about the album’s overall concept: I’d been thinking about exploring post-apocalyptic regions for a long time. I read books, watched films, played video games, all connected by stories about an attempt to survive in a world that had just ended. But writing such a story myself didn’t make much sense until now.

Riverside are starting a new chapter and after our recent experiences, a story like that has gained more meaning. Wasteland is mostly about what’s happening in the world these days but it also makes a reference to the tragedy that befell the band in 2016. Musically, we’ve returned to darker sounds but we have also turned a new page and recorded the album in a different style.

It’s still Riverside but expressed in a much deeper and more mature way. Most artists say the same thing while promoting their new releases: that they have just created their best work to date. I won’t say that because everything we have done so far has been consistently very good and unique. But I will say that we have never had such an incredible emotional load on any of our previous releases, and it’s not likely that we will ever make such a charged album again. Wasteland is an epic, multidimensional, poetic and very deep album. Perhaps of the once in a lifetime kind.”

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*