Newsfeed

Some Melancholic Guitar Solos

Today Permafrost today will have searchlights for 11 progressive guitar solos!

MOONGARDEN – Solaris (Songs From The Lighthouse – 2008) CLEPSYDRA – The Missing Park (Fears – 1997)
JEFF GREEN PROJECT – A Long Time From Now (Elder Creek – 2014)
MOSTLY AUTUMN – The Night Sky (version of the album Pass The Clock – 2009)
FREEDOM TO GLIDE – Enigma (Fall – 2016)
NINE STONES CLOSE – Janus (One Eye On The Sunrise – 2012)
MOONGARDEN – Castles Of Sand ( The Gates Of Omega – 2001)
ALI FERGUSON – Out Of The Dark (A Sequence Of Moments – 2016)
DORACOR – Un Nuovo Sole (Passioni Postmoderne di un Musicista Errante – 2016)
ANGE – Cadavres Exquis (Culinaire Lingus – 2001)
PREMIATA FORNIERA MARCONI – Alta Loma Nine Till Five (From the album : Cook – 1974) (Live In Lugano Switzerland 2001)

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*