Newsfeed

Bismarck: Zurna og darbuka

Bismarck - Urkraft

Bismarck er et stonerdoom band fra Bergen som kombinerer nådeløs fuzzdoom som hos Sleep med forsterkerdrenerte gitartoner som hos Pink Floyd med repetive lyddroner som hos Earth. I tillegg så tilsettes det kosmisk doom som er brutalt hard men også trippy. Bergenserne er ute med debutskiva Urkraft som viser et lovende band som nok vil appellerer til de som liker Neurosis og Ufomammut.

Bismarck spiller stoner-doom med elementer av post-metal, sludge og neo-psykedelia, og har blitt sammenlignet med alt fra Sleep og Electric Wizard til Earth og Neurosis. Urkraft er spilt inn med blant andre Chris Fielding (Electric Wizard, Conan, Napalm Death) bak spakene og er en blanding av uttrykk som spenner seg fra øredøvende fuzz til persiske folkeinstrumenter og strupesang. Bismarck byr på rå vokal, og låten Iron Kingdom er seig og spennende.

Spennende er det også at Tore Lyngstad spiller noe på darbuka som er et håndholdt perkusjonsinstrument som er utbredt i Nord Afrika, Tyrkia og Midtøsten. Likeså er bruken av Zurna av Anders Vaage. Zurna et treblåseinstrument med dobbelt rørblad og konisk boring som brukes på Balkan.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*