Newsfeed

Vanhävd: Skrekk på menyen

Vanhävd - Låt Köttet Dö

Forsømmelse av fast eiendom er på svensk Vanhävd, men Vanhävd er også et svensk doom metal band. Bandet er nå ute med en tre spors EP de kaller Låt Köttet Dö. Den skiva er debuten til Stockholmsbandet, men er også en forsmak på hva som venter på en full CD. Alle de tre låtene fra EP-en vil nemlig dukke opp der, og da selvsagt sammen med flere låter.

Låtene viser både de raskere og noe mer seige sidene av bandet, og lytterne får blant annet et mørkt sound designe, i en funeral anti groove setting med melankolske låter og blackned mid- tempo blasting.

Lyrisk er tematikken en blanding av skrekk filosofi og skrekkforfatterskap. Inspirasjon til dette er hentet fra filosofoen Peter Wessel og forfatteren Thomas Ligotti. Musikerne i bandet har fortid og nåtid fra band som sytnhwave/metal hybrid bandet Irving Forces og undergrunns doom techo bandet Starving Insect. Som kreative hjerner i disse bandene kommer derfor Vanhävd opp med en tilnærming til metal som gjør at musikken har masse særpreg.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*