Newsfeed

Birch & Bright: Marvel character

Birch & Bright – A Waste Of Time & Space

Byen Bath i England har fått sitt navn fra romerne som anla et kurbad der. Bandet Birch & Bright har fått navnet sitt fra de to musikerne Jon Birch og Si Bright. Nå er duoen ute med sin debut A waste Of Time & Space. Ei skive med prog i bunn som er inspirert av 70 talls artister som Doors og Pink Floyd. Disse artistene er det mange band som er inspirert av, men Birch & Bright henter også inspirasjon fra andre artister. Band fra 80 tallet som Tears For Fears og A-ha, men også Beatles og Beach Boys er viktig for Bathduoen.

Viktig er være på You Tube virker det ikke som bandet synes det er. Derfor er Bandcamp stedet for de som vil lytte til Birch & Bright.

A Vaste Of Time And Space byr på 13 låter med velspilt musikk som lyrisk sett tar for seg kjærlighet og tap av kjærlighet, liv og død, tid og rom. Lyrikken er inspirert av kappløpet i rommet på 60 tallet, partikkelakselerator The Large Hadron Collider, og Geoffrey Household sin thriller Rogue Male fra 1939.

Listen out for sounds of the sitar, a volcano erupting, Sputnik’s beep and the un-licenced use of a Marvel character.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*