Newsfeed

Chthonic: Resistance, freedom and fraternity

Chthonic -Battlefields of Asura

Battlefields Of Asur is the new record from Chthonic from Taiwan Republic. The album marks the first vinyl released by Chthonic since its formation in 1995 and is set to be released 10th of October. The band is now joined by Iconic Hong Kong singer and freedom fighter Denise Ho. In addition there something very special with Chthonic! Freddy Lim, the frontman in this death metal bands, formed a new political party some years ago. He also got elected into the Parliament!

Battlefields Of Asura is the first new music since 2013’s full-length album, Butik. Chthonic has hit the road touring over forty countries with hundreds of concerts and festivals. The band has become the most visible Taiwanese metal band with international publicity. Randy Blythe, frontman and singer of Grammy nominated metal band Lamb Of God is guest musician on the new record.

To tease the album, a secretive promotion plan saw the debut track in new album, Millennia’s Faith Undone, remixed and published by five new bands and artists with their own distinctive styles.  Elephant Gym, Hom Shenhao, Unfamiliar Friends Party, Bison Country, and Angry Youth, which raised the speculation and attention among fans and people in music industry about the song and the series of remixes. According to Chthonic, the new album depicts the adventure of deities in Taiwan through eleven songs carrying messages about resistance, freedom and fraternity.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*