Newsfeed

Strange Land: Cerebral music!

Strange Land – Galactic Drift Impact Event Part Two

Strange Land was born in Milwaukee, Wisconsin in 1998 and joined together former members of the bands Labyrinths and Fishbone. Since then the band has morphed through many forms since it’s inception. Recently the sixth album Galactic Drift Impact Event Part Two was released, and once again Sean Gill contributed with guitars, bass, vocals, synths and programming. In addition Brittney Schultz took cares of the vocal duty. Together the duo wrote all the lyrics and melodies.

Strange Land have always liked to make a lot of noise with their cerebral progressive rock/metal! That may sound scary but isn`t scary at all! The Wisconsin-based band pays a lot of attention also to the good melody, and make it even more exciting with an intriguing complexity of guitar riffs.

As with many original bands the sound of Strange Land may be difficult to describe. In the most generic sense the band falls into the progressive rock/metal category, along with such bands as Fates Warning, Queensryche, Savatage, Rush, Zero Hour, Pain Of Salvation, and Galactic Cowboys.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*