Newsfeed

Dephosphorus: Astrogrind

Dephosphorus - Impossible Orbits

Dephosphorus are a cosmic themed concept band hailing from Athens in Greece. They play what they like to call Astrogrind, an intense personal concoction of all things extreme and heavy. The band will release Impossible Orbits the long awaited vinyl edition on the 21st September 2018. The LP will be pressed on 180 gram heavy weight black vinyl and includes a poster and sticker. Dephosphorus now plays a mix of death metal, black metal and grindcore.

With 6 vinyl releases spanning from 2011 to 2015, the Athenians are embarked on a cosmic quest. Their concept and aesthetics draw influences from cosmology, astronomy and science fiction literature, as well as the associated sociopolitical and existential repercussions.

Impossible Orbits is Dephosphorus’ 3rd album and their darkest and most violent effort to date – both musically and lyrically. Its 9 tracks clocking at under 30’, see them return to a more condensed form of expression, not unlike their critically acclaimed Axiom debut mini-LP.

The similarities with the latter do not stop there, as Panos Alexiadis has been once again on board handling the live electronics and putting an extra eerie touch to the record’s atmosphere.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*