Newsfeed

Gothik Serpent: Modern and progressive

Gothik Serpent – Usurper

To paraphrase Robert Fripp, Gothik Serpent is a way of doing things. The sound of this project is best described as modern, progressive, and album-oriented, with songs that are highly composed and musically dense. Gothik Serpent songwriter, bassist and stickist, Kerwin Tsang, has been playing music for seven years. His last effort Usurper has now been released, and again Gothik Serpent delivers a bunch of very tasteful and nice tunes.

The new record is the third album by Gothik Serpent is the spiritual continuation of the storyline established in Interloper and Extremist. Interloper presented a narrative of the old world, Extremist told a tale of warfare, and finally, Usurper presents a story of the new world that has risen from the ashes of destruction. It is an upbeat, optimistic sounding record that is carefully balanced by subtle lyrics that suggest that new beginnings are always tainted with sins of the past. Kerwin Tsang lives in USA as far as I could understand but is from Singapore.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*