Newsfeed

Rithiya Henry Khiev: Brutal picture of reality

Rithiya Henry Khiev - Eviscerated Realm

Hailing from the United States, Rithiya Henry Khiev (Khan) is a well-established name within the instrumental metal genre, where the musician that gives name to this project approaching his individuality through infusions with dense influences from classical, symphonic, neo-classical and progressive genres and enriching his music with darkness that feels almost as exquisite as a gourmet cuisine. Khiev’s music, according to his fans, flows smoothly, consuming them wholesomely and creating a dramatic illusion that seems to overpower the brutal picture of reality.

The musician comments on the new release Eviscerated Realm, «Each song was inspired by thoughts that have lingered in my mind for quite some time along with some life events I was going through. I guess you could say that this is a soundtrack correlating towards each event. I was aiming for an emotion interpreted through just instrumental music. I want the listeners to feel like they’re going on a journey. To just close their eyes and visualize the footsteps with their imagination with each song».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*