Newsfeed

Monuments: Specific type of wisdom

Monuments - Pronesis

Monuments have a new You Tube video A.W.O.L taken from the upcoming album Phronesis out October 5th 2018! London based Monuments plays progressive metal with elements of experimental groove. Phronesis is the long-awaited third album from the London based band.

The word Phronesi was a big part of society and philosophy in ancient Greece, explains the musicians in Monuments. Phronesis is wisdom, but a really specific type of wisdom to do with oneself. Wisdom on your practical actions, good judgement, being excellent in character, practical wisdom. Learning what to do and what not to do based on experience, being mindful of everything around you. Something that, at times, all of us can be pretty terrible at.

After touring the world heavily in support of its The Amanuensis album (2014), the intercontinental quintet Monuments needed to take a break and catch a breath for multiple reasons. However, the band kept working on Phronesis. Writing about topics that would be troubling their minds acted as a catharsis though, so Phronesis works as a turning point of the progressive metal band on many levels

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6715 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*