Newsfeed

Helsott: Plenty of guest musicians

Helsott – Slaves And Gods

Menifee in California is the home base for the pagen death metal band Helsott. Slaves And Gods is Helsott`s new lyric video and the song is taken from the forthcoming album, of the same name to be released Oct. 12, 2018. Slaves And Gods features guest contributions from Dr. Leif Kjonnsfleis from Trollfest on guitars and is an absolute crusher and with Bjorn Friedrichsen on bass!

Helsott is Eric Dow on vocal and Cooper Dustman og drums. The new record follow-up to the band’s debut the acclaimed 2017 EP The Healer, sees the act continue to mix folk metal, death metal, symphonic metal, classical and rock to stirring effect, but this time around, they’ve recruited some notable allies to help fight the good fight.

Guests on the new album include Masha Scream (Arkona), Lazar (Arkona), Dr. Leif Kjonnsfleis (Trollfest), Trollmannen (Trollfest), Damna (Elvenking), Lethien (Elvenking), Dom Crey (Equilibrium) and Kevin Storm, who join vocalist Eric Dow, drummer Cooper Dustman and returning guitarist Mark Dow on 10 tracks of rollicking battle cries.

The very nice cover art for Slaves And Gods was designed by Felipe Machado Franco (Iced Earth, Blind Guardian, Rhapsody Of Fire), who also contributed the cover for “The Healer”. The album was mixed and mastered by Jean-François Dagenais (Kataklysm, Misery Index, Despised Icon).

Eric Dow says, «We are proud to present the first video and single for the self titled track off of our new album, Slaves And Gods. The hard work that we put in on this record is immeasurable, and we feel like this track represents everything that we have worked for in the past eight-plus years. This song features Dr. Leif from Trollfest on guitar and is an absolute crusher! Raf with Ecliptic Visions took Felipe Machado Franco’s art and our song and created a very entertaining experience».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*