Newsfeed

In The Woods…..: Ever expanding in new directions

In The Woods…….  - Cease The Day

From my birthplace Kristiansand, I actually discover an old band that I did not show existed! They started out as a black metal band, but now it`s an exciting avant garde prog metal they play. Still there are hints of black metal and in addition doom and death but this is more like a flavor enhancing element. Shortly the band release their new effort Cease The Day.

On that record the band continue to refine and perfect their sound while ever expanding it in new directions. Cease the Day is a powerful and kaleidoscopic effort. A thunderous undercurrent of melodic riffing drives these songs forward, elements of doom, death, and progressive metal all coming together to form a cohesive whole.

Chilling ambiance, psychedelia, avant-garde, and deep soaring vocals ebb and flow to craft a unique sound that truly must be heard to be believed, all before crushing the listener with the band’s most extreme moments since their debut Heart of the Ages.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5231 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*