Newsfeed

Hats Off Gentlemen It’s Adequate: Memory and identity

Hats Off Gentlemen It's Adequate – Out Of Mind

Stand Up is the first single from Hats Off Gentlemen It’s Adequate forthcoming album Out Of Mind. It is one of the rockier songs on the album. There are 12 tracks on Out Of Mind and all themed around memory and identity.

Out Of Mind will be released on CD on 25 Jan 2019, and digitally on 30 Nov 2018, but it is available as an exclusive pre-released digital download on Bandcamp  now.  Hats Off Gentlemen It’s Adequate are Malcolm Galloway and Mark Gatland on their own or with Kathryn Thomas (flute). They combine prog/alt-rock, funk, metal, ambient, contemporary classical, minimalist, and electronica elements, and often explore scientific themes. Actually Hats Off Gentlemen It’s Adequate has been recommended by Steve Hackett, and he does not say anything like that without this is  his opinion. Therefore, it is probably advisable to check out Galloway and Gatland and their musical project Hats Off Gentlemen It’s Adequate?!

Three tracks on Out Of Mind are inspired by Philip K Dick. One is inspired by the sci-fi novels of Ann Leckie. 1/3rd of the tracks are instrumental. 8.3% are inspired by Renaissance anatomy. 41.7% are related to science-fiction. Hats Of Gentlemen It`s Adequate hope to keep a unified feel on the new record, as in their previous albums they are open-minded about the genre. I really enjoy the band name!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*