Newsfeed

Karcius: Surprising and diversified music

Karcius – The Fold

Karcius is a band with a twist and comes from Montreal, Canada. Their adventurous musical vision sets them apart from the rest. Together they create a unique blend of rock, pop, African, classical, jazz, and ambient music. So far the band have released five records, and the new one The Fold was recently released. On the three first albums there were no vocal, but that duty have the bassist Sylvain Auclair taken care of in an excellent way.

With every album on an international distribution system, the band was able to break into new markets. It has enabled Karcius to gain global popularity in the art-rock music scene. Their performances in some of the most important progressive music festivals in North America, South America and Europe did not go unnoticed and created a growing interest. The dynamic personality of the band on stage is matchless and leaves no one unreactive. Karcius’s strength comes from their sense of unity and cohesion, which makes them hard-hitting and determined.

Karcius was founded in 2001. The group objective is to develop different musical ideas and explore styles to generate a surprising and diversified music. The improvisation and written music stand side by side generating a unique and particular musical concept. Karcius invites you in its universe of rhythms, color’s, images, emotions and ambiances.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*