Newsfeed

Etterna: Chaotic first child

Etterna - Chaotic

Prešov is located northeast of Slovakia, and produces a lot of different, including the band Etterna. The band was founded two years ago and play a prog-melodic metal. Etterna present their debut album Chaotic consisting of 11 songs written and recorded over 1 and half years. Each time that 2 or 3 songs were written, the band traveled to record them (in Martin Barla’s studio in Poprad, Slovakia). During this period, video concepts were discussed and eventually created with each released song telling its own unique video story matching the variations of sounds. Now Etterna is ready to present Chaotic in all of it’s 48 minute glory.

Etterna focuses on strong rhythms and melodies whilst pushing their musical boundaries and taking their sound progressively further. Due to the different influences of the band members, it wasn’t hard for the members to combine their ideas and create Etterna’s own music style.All the texts were written separately but intriguingly, later on, when the album was finished, it turned out that there was a remote connection between the words so listeners coul take their time and dive deep into the chaotic first child of Etterna.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5741 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*