Newsfeed

The Deadbolt Breaks: Require a dark response

When The Deadbolt Breaks - Angels Are Weeping… God Has Abandoned

When The Deadbolt Breaks was established in the winter of 2004. The band is a psychedelic doom band from the backwoods of eastern Connecticut. Aaron Lewis, Mike Parkyn, and Randall Dumas have created a psychedelic, down tuned, fuzzed-out wall of doom-laden riffs that transport the listener to another space.

14 years and 5 albums later, When The Deadbolt Breaks are set to release their 6th record worldwide via Slipstick Records on November 2nd. The title of the album proclaims Angels Are Weeping… God Has Abandoned and it contains 5 deep, unrelenting tracks. 58 minutes of some of the most  weird, psychedelic, dark and emotion evoking music the band has written to date. The alternation from time to time with atmospheric black and sludge elements gives the music an extra boost.

As the band would have it, «These dark days require a dark response. This is what happens… when the deadbolt breaks».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*