Newsfeed

Sleepkilles: Tug of war

Sleepkillers - Sleepkillers

Dirty Foot is the first song from the new hard rock band Sleepkillers who is bursting onto the scene straight out of Jacksonville in Florida. The band will release their self-titled debut album, due out January 25, 2019 and the song Dirty Foot is one the song from that album.

Sleepkillers consists of experienced and well-known musicians. Sam Rivers (Limp Bizkit) delivering heavy, melodic bass lines and Damien Starkey’s (Puddle Of Mudd, Saliva, Burn Season) haunting, passionate vocals, the group is rounded out with Bobby Amaru (Saliva) on drums and Adam Latiff (Puddle Of Mudd) on guitar.

The band picked Dirty Foot as their 1st single because they feel like it’s the track that embodies their sound the most on the album. Dirty Foot got the melodic vocals mixed with all the heaviness and that’s really definitive to what Sleepkillers sound is. A tug of war between the two most powerful things in this world, love and hate.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*