Newsfeed

Psyclon Nine: Metal from Hollywood!

Psyclon Nine - Icon Of The Adversary

Since forming in the year 2000 Psyclon Nine has cemented it’s name into the history books as one of the most infamous and successful bands of the Industrial and metal crossover genres. Psyclon Nine mix much metal as for instance, industrial, post-industrial, black industrial, industrial metal etc. The band have now released Icon Of The Adversary and here is the first single song, Crown Of The Worm.

Icon Of The Adversary has been described as the most ambitious effort of singer /songwriter Nero Bellum as it showcases the multifaceted palette and ever-evolving direction of Psyclon Nine. Icon Of The Adversary would be the first Psyclon Nine album to be fully produced by Nero Bellum at his Hellmouth Productions Studio in Los Angeles, CA.

On Icon Of The Adversary the band blending concussive, machine-precise drums, hammering guitars, scathing vocals & evil electronics, for many the band is the epitome of dark metal industrial. The band’s creative force, Nero Bellum, says he had to travel to a very dark place to make this album.

Each of Psyclon Nine’s 6 full-length releases have actually charted internationally appearing in the Top 10 of the DAC and landing a position on the Top 200 Billboard Rock Charts in the USA. Their music video for their Parasitic would go on to become the most viewed Industrial music video at over 5 million views and counting.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*