Newsfeed

Fiend: From the Parisian underground

Fiend - Seress

Fiend is a Paris based doom laden stoner, sludge, psychedelic act and they have a new single Morning Star from their new album Seress. The band has lyrics about among other things Epicurean, Crowleyan and LaVeyan philosophy.

Fiend appeared for thirteen years ago and is a musical entity living on the sidelines of the basements of the Parisian underground. Basking in a mystical and occult atmosphere as much as desert and lunar, the sound of the Franco-Anglo-American quartet is difficult to categorize but the words stoner, doom, prog, sludge and psychedelic seem to be adequate,

After the dazzling reception of the first recording Agla released in 2009, Fiend released their second album Onerous five eyars later. The band consist of musicians playing or having played in Senser, Treponem Pal, The Tigers Of The Future, Ministry, Lodestar and 13 Zealots.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6869 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*