Newsfeed

Freedom To Glide: Century of war

Freedom To Glide - Seed

Andy Nixon & Pete Riley lives in Midlands UK and are the musicians in the band Freedom To Glide.  All the work of Freedom To Glide has led to the date 11.11.2018, 100 years since the guns fell silent and seeds of peace and hope were tentatively sewn. The following decades tell a different story of course but we celebrate that hope and remember the fallen. Lest we forget… The single Broken Road from the new Freedom To Glide album Seed to be released early 2019.

Freedom To Glide, a band that aren’t afraid to push the boundaries. Their music is compelling, thought provoking and at times deeply moving. The debut album rain is just that. Released in 2013, the first in a trilogy, it evokes emotion in a shared, yet personal journey through a century of war and the consequences that affect us all.  Rain received amazing reviews as for instance, «Rain a beautifully composed, progressive concept album exploring the topic of war through thought provoking layers».

«Lyrically, musically and atmospherically this is a masterpiece. A majestic and beautifully piece of work. This is certainly one of the most enjoyable and moving albums I have had the pleasure to listen   to». Fall was the second album in f2g’s trilogy and continues there war themed journey exploring the human condition over 100 years of world war and conflict. «An extraordinarily confident and atmospheric meditation». «The Brits again present a perfectly produced, very moving, atmospheric album». «Exhilarating solos and beautiful harmony vocals within the beautifully built compositions. Fall is a beautifully produced album».

Then it remains to see if the Seed is equally well received?!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*