Newsfeed

Absence Betrayal: Music from the tundra!

Absence Betrayal - Emotions

Irkutsk is one of the largest cities in Siberia, and in the winter it is quite cold there. Whether it was the cold that led to the foundation of the band Absence Betrayal, I do not know.  But during the first months of this year the band Absence Betrayal was established. The band plays an exciting and creative atmospheric black metal/death metal. Already the band is soon ready to release their debut album Emotions.

Absence Betrayal it’s when emotions, experiences and morality entwining together, creating a live extreme music unit. Every song from this band is a separate and sad history with its philosophical implication and sense. The band was created as a studio project of one man (vocalist Andrey Baranov) but actual themes and music quickly found the response, so there came a desire to play this music live.

Emotions is an album that contains lots of extreme music genres. It’s an elusive edge between sacrificial love and consuming hat, a moment between luxurious life and suffering death. It’s enjoying the beauty of divine nature through the human sins.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*