Newsfeed

Destroyers Of All: Pushes the boundaries

Destroyers Of All - The Vile Manifesto

To celebrate the announcement of the new album The Vile Manifesto, the band Destroyers Of All has premiered the lyric video False Idols as the first display of new music. «The songs about the atrocities operated by a military unit that performed pseudo-science in order to prove a point, and failed», says the vocalist João Mateus, who clearly states «the lyric is a heartfelt tribute to all the victims of war».

The Vile Manifesto is to be released February 2nd 2019 via Mosher Records.The album is charged with vicious riffs, voracious vocals and ear blasting drums, this record marks a new chapter for the band as it pushes the boundaries of heaviness of their sound more than ever before. As a result, this album is more violent and straight-to-the-point than the previous ones, yet without losing the creative identity that marks the band’s music since its inception.

The album cover was hand drawn by legendary artist Mark Riddick, who has previously worked with bands such as Arch Enemy, Exodus, Morbid Angel, Mortician, The Black Dahlia Murder, Suffocation and many others. The Vile Manifesto” (2019) is the third release of the band after the debut EP, Into the Fire (2013) and the LP Bleak Fragments”(2016), both critically acclaimed by specialized media. The band once again chose to record the new album at the Golden Jack Studios in Portugal, also having it mixed and mastered by João Dourado.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7409 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*