Newsfeed

Ancestors Index: Melancholic ballads

Ancestors Index – Ghost

Always changing genres says Ancestors Index, and that sounds appealing?! Transcend was their first offering and 1 November the band released Ghost. The band is fronted by Nathan Pyles, who has worked with bands such as Gabe Maas and the Bruins and Dreamsphere Memoir. Ancestors Index was founded in 2016 as a creative outlet for Pyles.

Ancestors Index is a band that’s sound is hard to define. The band blends pop, post-rock and art-rock in the form of melancholic ballads instead of your typical, upbeat pop rock. Ancestors Index doesn’t try to stick to certain genres, but writes music that all fits together on an album sonically, regardless of what genre it is considered.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*