Newsfeed

Cirtcle Creek: Zirkelbach twins

Circle Creek – Past Present Future

Graz is the second largest city in Austria, and the name Graz comes from the Slovenian word for castle.  Circle Creek, which now celebrates 35 years. To celebrate this the band has on recently released their new record Past Presents Future. The new album combines all the qualities of Circle Creek as a mixture of heavy metal, stoner, hard rock, grunge etc. Past Presents Future shows once again that you cannot assign the band to a single drawer either in the past or in their new material what simply makes the charm of each song. On the opener Creatures awakens with its fast forward heavy rock and high spirits.

Lyrically Circle Creek get it to the point. The thought-provoking middle tempo number killing factories is a clear admonition, thematically geared to dealing with resources and animal welfare. The lyrics speak for themselves. With the middle tempo rocker Going Nowhere, the situation of hereditary guilt is discussed, from which our protagonist is able to break out. D.R.U.G.S ironically rejects any kind of drug abuse and sounds like a blend of modern heavy metal and traditional hard rock.

Fast, sometimes moderate, but always energetic, Past Presents Future is a powerful statement of where and what Circle Creeks stands for in 2018. Since October the 5th, 1983, the chaos twins Didier and Chris Zirkelbach has delivered their brand of music. The band quickly gained national recognition. As support for Status Quo, Scorpions, Blackfoot etc. the band soon got well known in the hard rock and metal scene. Circle Creek released various demos and EPs with changing lineups, which unfortunately are all out of print today. After quieter times, the Graz twins returned in 2013, a new beginning and Chris Zirkelbach took over from this point the job of the lead singer. The resulting album Anger as well as the video were mostly received favorably by the press and fans.

The Anger now is re-issued, and the EP Past Presents Future is soon to be followed by a upcoming album called The World Is On Fire.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*