Newsfeed

Tusmørke: With local history and myth

Tusmørke – Osloborgerlig Tusmørke – Vardøger Og Utburder, Vol.1

Some bands are playing eccentric, but it does not seem credulous. Oslo-based Tusmørke is real eccentric and in addition very productive. Osloborgerlig Tusmørke – Vardøger Og Utburder, Vol.1 is the third offering from Tusmørke in 12 months. The album is a concept album about various local history and myth and this is definitely the best album from Tusmørke. I have already been very, very impressed and have been incredibly fond of the music on the album.

I do not usually boast music so much, but there are varied moods that are incredibly fascinating and the music is very well written. The album is also a collection of curios. Vardøger are premonitions of the immediate future, a strong feeling preceding an actual event, or rather appearance. Just before a person arrives in a place, his footsteps precede him and there is the sound of a door opening. No one is there. Then, later, he comes. Utburder are infants carried into the woods at birth. Their cries resound at night as a haunting presence. So here they are, signs of things to come and sounds of the unwanted.

Link:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*