Newsfeed

OrgAAn: Jammy deep-gloomy riffs

OrgAAn – Storkk

OrgAAn used more than a year in making the debut album Storkk, and now they carry their debut baby out into the big world. The band is from Zürich and consists of four young and talented musicians. Storkk was made through years of work and preparation, this album reflects a collection of songs that have gone through countless journeys and experiences, feelings and insights. Influences of countless bands from the last 60 years have done their part and helped to develop a very unique character of this band due to the great diversity and missing definitive musical style. Organ performing Black Cloud their first song  of their new album Storkk, live at Dynamo,

OrgAAn dived deep into the abysses of progressive psychedelic inspired rock but with their own way of doing the music. With large inspiration of Frank Zappa, Yes, Steven Wilson, King Crimson, and some others, the music is torn from the long, jammy, deep-gloomy riffs. The music of OrgAAn gradually become more nervous, more acid, more excessive, more varied, more playful, more defined and gradually rather oblique. The outer appearance of the band is naturally also unusual, colorful and offensive. The band does not go on stage with a clear message. They are first and foremost interested about the fun and the endless possibilities in music.

OrgAAn liveTake 1,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*