Newsfeed

Malum Sky: Verbal attack on the agenda

Malum Sky - Diatribe

The Sky Is The limit says the band Malum Sky. The band`s is new mini album Diatribe is to be released January 15th. Malum Sky are poised to take their brand of progressive metal to the next level. The title Diatribe is based on the idea that the whole world is engaged in a Diatribe via the numerous forms of communication available to us today. Whether it’s your TV, your phone, or face to face with someone, there is a constant stream of information happening around the clock. The lyrical themes on the album deal with communication on all levels and the different ways in which information is interoperated and acted upon by individuals and society as a whole.

Musically, the album sees the Malum Sky sound continuing to evolve, retaining the melody and precision showcased on 2015’s self-titled debut and combining it with something darker and heavier. The result is a sprawling juggernaut that shows the band’s creative energies flowing together to create something epic. The music video for the track Borrower is a perfect example of the passion, quality and craftsmanship that the band have put into this new body of work.

Here’s what the band had to say about the track and video; «The song Borrower is about anxiety in social situations and how other people’s moods and attitudes can influence your own. The music video for the song takes the anxiety to the extreme by having vocalist Ben Honebone kidnapped and interrogated by the rest of the band. Working with film makers at Unit 15 Productions and Stone Letter Media, narrative and performance elements are combined to create a visual experience that matches the drive and emotion of the music and showcases Malum Sky performing the song at Swansea venue Creature».

Formed in 2014, Malum Sky bring together a broad range of influences and hone them into hard hitting and uplifting music. Virtuoso guitar work and song structures combined with hard hitting rhythmic hooks are topped off by emotive and intense vocal delivery. The songs are enhanced further by a high energy live show delivered with a passion and precision befitting a band working in the ‘progressive’ genre. Malum Sky’s self-titled debut EP was released to critical acclaim in 2015.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*