Newsfeed

Megadeth: 38 million records worldwide!

Megadeth - The World Needs A Hero & The System Has Failed

The award winning band Megadeth who formed in 1983 are one of the most acclaimed metal acts of all time, with career spanning 35 years and having sold over 38 million records worldwide. Over the band’s illustrious career they have notched up 5 platinum albums, 7 top ten albums and after 11 nominations they won a coveted Grammy award in 2017 for their album Dystopia.

Megadeth is one of the few bands from the 1980s American underground metal scene to have achieved mass commercial success. Along with contemporaries Metallica and Slayer, Megadeth is regarded as one of the core founding groups of thrash metal. Their incredible catalogue of fifteen studio albums, five live albums and six compilations albums has seen them tour the globe for over three decades, earning them one of the largest and most dedicated fanbases in the metal world.

On 15th February 2019 the band will release and reissue two of their iconic records with 2001’s The World Needs A Hero and 2004’s The System Has Failed. The System Has Failed was US thrash metal titans Megadeth’s tenth studio album. The album which was originally released in September 2004. Following the direction set by its predecessor The World Needs A Hero it headed further into the bands thrashier past and was a hit amongst fans and critics alike.

The album debuting at number 18 on the Billboard charts, the album received positive reviews across the board stating it as vital and solid. The System Has Failed has been newly remastered by Ted Jensen (Guns N’Roses, Mastodon, Machine Head and Trivium). It includes rare live bonus tracks Time/Use The Man and Conjuring on the CD and digital versions. The album will be back on vinyl for the first time in 15 years and CD has been out of print for 5 years.

The World Needs A Hero is the ninth studio album by Megadeth. Originally released in May 2001 the album was critically acclaimed as a return to a heavier musical direction for the band and charted at number 16 in the Billboard 200 upon release. It received positive reviews across the music press and it gained comparison to the bands classic albums Rust In Peace and Countdown To Extinction. The album is back on vinyl for the first time in 18 years, and CD has been out of print for 5 years. The album Includes a rare live bonus track Coming Home on the CD and digital versions.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*