Newsfeed

Adventure: Atmasukha Ananda on the team

Adventure from Trondheim plays a pretty melodic symphonic prog on their new album New Horizon. New Horizon will be released early next year. The album is the third since the self-titled debut from 2000. The music to Adventure is based on solid instrumentation and good musicians. Pioneering is not the music, but the music is appealing and well played, and I enjoy the music. Artists like Uriah Heep, Deep Purple, Pink Floyd, Kansas and Camel are inspiration sources for Adventure. The album was mixed by Terje Craig at Craigtones studio and mastered by Jacob Holm Lupo (White Willow).

The band was founded by guitarist Terje Flessen and keyboardist Odd-Roar Bakken in 1995, singer/keyboardist Elen Cath Hopen and bassist/singer/producer Terje Craig joined the band during the recording of Caught In The Web. Drummer Alf Helge Lund joined the band in the autumn of 2014, and lead singer Kjell Myran joined in September 2015.

The writing and recording of this new album began late 2015 was completed in March 2018. Three years in making of the new album! The album features two guest artists, Atmasukha Ananda managed to squeeze in time to record on three tracks in the midst of his hectic schedule as a classical pianist. Flutist Kine Wallum contributes on three tracks plus on one of the bonus tracks. Kine is daughter of the legendary Prudence frontman Prikken Wallum who passed away in 1990.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*