Newsfeed

Contrasts in music taste part two!

I think it is interesting to keep track of what kind of music comes on various best-performing lists. NRK P3 (formerly called Petre) is NRK’s third radio channel. The channel had its first broadcast on October 2, 1993 and has youth (15 to 29 years) as target group. One thing is for sure, none of these artists are on my top ten list. I prefer for instance these two,

Here’s what P3 chose as 2018 ten on top obtained from 

https://p3.no/musikk/arets-beste-later-2018/ 

  1. Emilie Nicolas – Tranquille Emile

  1. Boy Pablo – Soy Pablo

3. Snail Mail – Lush

  1. Hubbabubbaklubb – Drømmen drømmerne drømmer

  1. Unge Ferrari – Midt imellom manisk og magisk

  1. Blood Orange – Negro Swan

  1. Janelle Monáe – Dirty Computer

  1. The 1975 – A Brief Inquiry Into Online Relationships

  1. Jay Rock – Redemption

  1. Drake – Scorpion

 

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*