Newsfeed

Lost Crownes: Will the head leave the body?

Lost Crownes - Every Night Something Happens

Let Loving Her Be Everything is from the forthcoming album Every Night Something Happens. The album will be released by Bad Elephant Music on 25 January 2019.

Lost Crowns assault the mind with the densely detailed songs of Richard Larcombe (Stars In Battledress). On the record Lacombe plays guitar, sings and use handbells, and he have written all the songs.. The other instruments are performed by a stellar cast from the UK ‘weird music’ scene. There’s a lot going on here complex , patterns, bass and guitar parts with a lot of notes and hardly any gaps, with clarinet, keyboards, harmonium and voices weaving through the middle like a twisting country road that can’t shift an inch left or right in case it strays onto someone else’s territory. But they accomplish this with the relaxed air of a druggy jam. Will the head leave the body? It will if Lost Crowns have anything to do with it.

To quote Richard Larcombe: «The union of Lost Crowns and Bad Elephant Music will carry brave ears to a new dawn of complex shimmering surrender, and their devotion to our vision is proof of their bold pioneering spirit». I must admit that Every Night Something Happens is a creative and exciting album. From my first hearing of the music I knew this was something incredibly special! Piano, harmonium, harpsichord, clarinet, Vox amps, double-kick drums – that kind of stuff. Or if you want avant psychedelia progressive pop.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*