Newsfeed

Coma Rossi: Waiting to be unwrapped!

Coma Rossi - Coma Rossi

Bengalore in India is located 949 meter above sea level, and are the center of the knowledge industry and is known as India’s Silicon Valley. Perhaps Bangalore now also will be known as India’s music valley? The band Coma Rossi from Bangalore is an exciting new acquaintance and plays an atmospheric and moody music blending in with distorted sounds and hard-hitting grooves spreading across emotive lyrics. Turn Back Time is a pretty amazing song that grabs you with depth and sentiment since the first listening. Here are the official lyric and music video for Coma Rossi’s first single Turn Back Time from the self-titled debut album.

Coma Rossi was formed five years ago and the band has band performed at many venues to a critical acclaim of their original music. Some say that the band bring back slick soaring prog and other that the band resembling the technical mastery of the first prog band. The music is also called, A well-rounded prog debut sitting there, waiting to be unwrapped. Other talks about, a band with great sense of melody. Vocals are building the atmosphere while the rest of the band supports with an interesting prog rock style. A promising band!! Other says, progressive rock with a cinematic edge, ambiance galore and a record that will take you on a journey.

The album Coma Rossi have 8 tracks and clocking in 67 minutes of music, this studio effort of the band strives to depict the human existence in midst of all the modern day chaos and the machine which is life. The lyrics explore the feelings of loss, grief, and effect of time on relationships, but with a very strong undertone of hope.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*