Newsfeed

Bless The Dead: Desire, thirst, appetite and prolific things

Bless The Dead – The Boars Nest

Metal, thrash, punk and more mixed together is what the Atlanta band Bless The Dead offers. The band are ready to unleash their brand new album on to an unsuspecting public. The Boars Nest is choke full of the bands trademark Southern styled, groove rock and metal with a lyrical trait that runs through the core of the record. Bless The Dead cite influences such as Pantera, Clutch, Faith No More, High On Fire and Corrosion Of Conformity on the debut album The Boars Nest. Bless The Dead have created a sound that is the band’s alone, and that is always exciting. The lyrics on The Boars Nest touch on the many paths and experiences they have encountered both on and off stage. Their music is about living to the fullest and pushing limits each and everyday day for whatever situation.

The band explain more about the concept of the album, «The Boars Nest is an album about all the desire, thirst, appetite and prolific things of this world. Issues and matters that should always be controlled by moderation. If taken further, you could find yourself in misfortune. It’s thoughts through an unclear mind. It’s for people that can’t let go sometimes. Looking for things that could cut you the deepest, all the while giving back an inch at a time. It’s about living life fast and for the day, knowing it could all stop at any second. Some will struggle into nothing and willingness. Almost a memoir of a junkie. All while wondering how you will handle your ignorant bliss».

Bless The Dead was established in April of 2013.  5 guys from Georgia from different well recognized local Atlanta bands completes the project to date.  The band, (Noah Welborn, Allen White, Jon Gray, Mike Christian, Keith Graham) have created a mix of metal, thrash, punk, sound with a Southern groove all coming from the south. Dave Pollard have later replaced Mike Christian.

Bless the Dead brings you their influence celebration in sound and lyrics to many paths and situations developed on and off stage.  A celebration sound of living to the fullest and pushing limits each and everyday day for whatever situation. Indulge, get your fix, live the life you want to live!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*