Newsfeed

Deep Space Destructors: A sonic satellite of galactically grooving depth

Deep Space Destructors – Visions From The Void

Deep Space Destructors plays psychedelic space rock from Earth. Visions From The Void is the band`s new release and their fifth. With such a band name, it is not difficult to understand what type of music the band is playing. Deep Space Destructors journey continues towards deeper space and sounds. Visions From The Void is a glorious ascent into the psychedelic cosmos. A constant barrage of stellar riffs, spacey vocals and tripped out synths will leave you bewildered and enamored.

On Visions From The Void Deep Space Destructors have with guest musicians as Dr. Space from Øresund Space Collective, contributing analog synthesizers for the whole album, as well as Antti “Yskä” Ylijääskö playing saxophone on Tyhjyyden Mantra, Joonatan Elokuu Aaltonen devoting synthesizers, mellotron & guest vocals for Floating, and TYHJÄ PÄÄ (Void Head) providing  analog space sounds & drones for From The Void.

A soundtrack to traverse the desert or gaze at the stars, and a blast into the space! Deep Space Destructors is a sonic satellite of galactically grooving depth and dynamism. Deep Space Destructors chart the expanse between psyche and void, phonically folding space time until the two become a psychedelic singularity. The best tracks on Visions From The Void is Floating, Astral Traveller and From The Void. Astral Traveller is a strong, heavy space rock blaster to blow your mind. Floating has a peaceful beginning and then grows into a beautiful, mesmerizing and great progressive passages. A very, very exciting space ballad.

Deep Space Destructors was founded in the beginning of the year 2011 in Oulu, Finland, on band member’s mutual love for 60’s and 70’s kraut, prog and psychedelic rock. Deep Space Consturctors have over the years developed a lot of originality. They have some similarity with Kingston Wall, Ozric Tentacles Hawkwind and Hidria Spacefolk.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*