Newsfeed

Montes Insania: Fictitious Era

Montes Insania – Ficksia Erao

There are a forthcoming concept album named Fikcia Erao. That name is from Esperanto and translated to English it is Fictitious Era. Esperanto is a pretty different from other language because of the modern abstraction the language offers. Esperanto is free of any cultural or historical connections. This really helps with the creation of storytelling from the band Montes Insania. The story is about chaos, emptiness, struggle, metaphysics, of man in an aimless universe. Montes Insania is from Russia and offer a post black metal with doom sonorities and avant garde vibes.

The song Akto De Metafiziko,

The music is insane, even very insane and often dramatic. The dramaturgy comes from mystical horns, organs, strings and spoken words, and the result is an attractive and exciting madness. Montes Insania music is somehow confusing, strange and crazy, and both outrageous and sublime. There are lots of varied emotions, some of them blasting and unbalanced, and the music floats and rotates in unpredictable directions. Fikcia Erao is the third full-length from Montes Insania, and A.T. is the sole musicians and the band was founded six years ago.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*