Newsfeed

Crossing The Rubicon: Setting the bars higher

Crossing The Rubicon - Matter

Matter is the band Crossing The Rubicon debut L.P, but is the 3rd release since 2015, not counting singles. Dayton progressive instrumental artist Crossing The Rubicon are all about setting the bars higher and experimenting with different sonic ideas. Their music blurs the lines between a wide ranges of genres, melded in together under the umbrella of exciting progressive music with a broad creative scope.

2018 was a long year for the band with the creative band name. A year full of hard work, tons of times in the studio and reflection on the past and the future. This is just the beginning for the group and they are evolving their sound so much even after their recent release. They are hitting the music hard right out of the gates in 2019 with many more videos.

The group started has evolved from a solo act to a prodigious line-up of talented musicians. The Ohio band blends metal and jazz in an innovative and exciting way, and this four musicians are the music maestros, Deven Jahnke, Dave Woehrle, Alejandro Licano and Josh Durke.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*