Newsfeed

Tucana: Plenty of keys

Tucana - Legacy

Tucana are a baroque progressive band from Sweden with one member living in the Netherlands. Their music is in the realms of rock opera, mixing progressive rock and symphonic metal, in some ways reminiscent of acts such as Epica or Nightwish but with a more progressive edge. In 2013 the making of Tucana’s second album Legacy began. It’s a musical journey in Tucana’s 30 year history with new recordings of previously unreleased songs. This is the first track Quiet Rain.

The songs on Legacy cover the spectrum between moderately fast ballads and up-tempo attacks with double bass. Occasionally, a guitar solo freshes up the music. Sonically, the music are balanced by plenty of keyboard layers. The band was formed in 1989 when the band took their new name Wistaria. With the new name change from Tucana, there was also a lineup change.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*